KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
Potrebno je
- 200 g krem sira
- 100 g putera
- 1 šolja šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2,5 šolja brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
U velikoj posudi umutite krem sir, puter i šećer dok ne dobijete kremastu smesu. Dodajte jaje i ekstrakt vanile, pa dobro promešajte. Prosejte brašno, prašak za pecivo i so preko smese sa sirom i puterom, pa lagano sjedinite dok ne dobijete testo. Pokrijte posudu providnom folijom i ostavite testo da se hladi u frižideru najmanje 1 sat, ili dok ne postane čvrsto. Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite pek-papirom za pečenje. Odvajajte male komade testa i oblikujte ih u kuglice veličine oraha. Ređajte ih na pleh, ostavljajući malo prostora između. Pecite keksiće ih 10-12 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
ITALIJANSKI KANTUČINI Hrskavi keksići se tope u ustima, a savršeno idu uz kafu ili čaj
Kantučini su prvi put napravljeni u gradu Pratu, u 16. veku, a godinama su smatrani toliko posebnim, da su ih služili samo na dvorovima tadašnje italijanske aristokratije. Čuveni italijanski keksići sa bademom peku se dvaput da bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.
PUTER KEKSIĆI Super idu uz čaj ili kafu, a mekani i sočni, i dupla mera će biti malo!
Mekani kao duša, a preukusni.
KEKSIĆI SA SIROM Jednostavni, brzi i ukusni, pravićete ih svaki dan
Savršeni za užinu.
HRSKAVI KEKSIĆI SA BADEMOM Zdrava i ukusna užina koja super ide uz kafu ili čaj
Daće vam energije, a super su ukusa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)