FENOMENALNI KOLAČI OD KOKOSA I ČOKOLADE Desert od koga će vam krenuti voda na usta, a posan
Kolači za dane posta raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za kokos krem
- 400 g kokos pahuljica, nezaslađeno
- 150 g kokosovog krema
- 75 g meda
- 1 prstohvat soli, opciono
Čokoladni sloj
- 260 g komadića crne čokolade
- 100 g kokosovog krema
Za posipanje
- kokos pahuljice
Priprema
U jednoj posudi pomešajte pahuljice kokosa, kokosov krem, med i so. Prebacite u blender i blendajte dok smesa ne postane sjedinjena. U pleh obložen papirom za pečenje preručite smesu. Stavite u zamrzivač na pola sata. U jednoj posudi pomešajte crnu čokoladu i kokosovu kremu. Stavite u mikrotalasnu i pecite u intervalima od 15 sekundi, uz mešanje između. Čokoladnu smesu rasporedite na sloj kokosovog krema pa rasporedite. Pospite kolače seckanim kokosom. Zamrznite sat vremena. Prijatno!
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI KOLAČ ZA SVE PRILIKE Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Sočan i sladak, i dupla mera je malo.
POSNI MEDENJACI OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA Gotovi očas posla, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
POSNE VANILICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalni kolači nestaće sa stola odmah.
NAJLEPŠE A BRZE BOMBICE Posni sitni kolači od različitih sastojaka, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Bilo koje da odaberete nećete da pogrešite. Gotove su za čas, a nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)