BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.

BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.

POSNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA Zasladiće vam dušu i telo, a nestače sa stola odmah
Fenomenalna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
- 500 g neslanih pistaća
- 600 g prečišćenog putera
- 400 g tankih kora
- 600 g kristalnog šećera
- 600 ml vode
- sok od pola limuna
Priprema:
Istopite puter i sameljite pistaće. Vodite računa da puter ne proključa. Pleh namažite puterom, a zatim preko stavite koru i opet premažite puterom. Postupak ponovite, ali ovog puta dodajte 2 kašičice pistaća. Proces je identičan do kraja, samo vodite računa da svaku drugu koru pospete pistaćima. Pazite na ne preskočite neku koru, jer suština turske baklave je da bude hrskava, a to ćete postići na ovaj način. Kada završite baklavu isecite prema svojim željama. Kako se baklava peče, napravite sirup u samo par koraka. Ugrejte vodu i šećer na srednjoj temperaturi. Naspite limunov sok. Sve zajedno kuvajte 15 do 20 minuta dok ne postane gusta smesa. Stavite pleh na ugrejanu ringlu i okrećite malo da biste ugrejali dno. Pleh sklonite i preko prelijte sirup.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)