BRZE KESTEN BOMBICE Gotove za tren oka, a smažu se u jednom zalogaju, za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

19:30

Slatki kutak 0

Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

kesten bombice
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g kesten-pirea
  • 100 g mlevenog keksa
  • 100 g putera
  • 1 kašika šećera u prahu

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 50 g putera
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Umutite kesten-pire i puter sobne temperature u kremastu smesu. Dodajte keks, šećer i sjedinite. Smesa me treba da se lepi za ruke, pa po potrebi dodajte još malo keksa. Pravite bombice željene veličine i ređajte ih na poslužavnik. Stavite ih u frižider da stoje jedan sat. Glazura: Na tihoj vatri istopite čokoladu, puter i ulje da se sjedine. Umočite bombice u glazuru i ređajte na pek-papir. Ako želite da ih ukrasite mrvicama, uradite to dok se čokolada ne stegne. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading