BRZE KESTEN BOMBICE Gotove za tren oka, a smažu se u jednom zalogaju, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
![kesten bombice](/data/images/2024-06-17/91115_shutterstock-167295446_f.jpg?timestamp=1718575200)
Potrebno je
- 200 g kesten-pirea
- 100 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 1 kašika šećera u prahu
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 g putera
- 1 kašika ulja
Priprema:
Umutite kesten-pire i puter sobne temperature u kremastu smesu. Dodajte keks, šećer i sjedinite. Smesa me treba da se lepi za ruke, pa po potrebi dodajte još malo keksa. Pravite bombice željene veličine i ređajte ih na poslužavnik. Stavite ih u frižider da stoje jedan sat. Glazura: Na tihoj vatri istopite čokoladu, puter i ulje da se sjedine. Umočite bombice u glazuru i ređajte na pek-papir. Ako želite da ih ukrasite mrvicama, uradite to dok se čokolada ne stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![tart sa jagodama](/data/images/2024-06-24/91919_shutterstock-2146468965_f.jpg)
TART SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Osvežavajući desert za vrele letnje dane koji miriše na ljubav
Lagani kolač sa jagodama nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept.
![torone sa bademom](/data/images/2024-06-24/91910_shutterstock-1886290351_f.jpg)
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
![kadaif](/data/images/2024-06-21/91647_kadaif_f.jpg)
KADAIF Tradicionalni desert ukusa koji se pamti, a svi će vam tražiti recept
Klasik bez premca, za prave sladokusce.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-01-08/73299_shutterstock-474753751_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Desert koji se smaže u trenu, a budi nostalgiju
Sočne i slatke, za prave sladokusce.
![hleb punjen čokoladom](/data/images/2024-06-25/92041_screenshot-137_f.png)
NEODOLJIVI HLEB PUNJEN ČOKOLADOM Slatki specijalitet ukusa koji se pamti, a uspeva svima
Možete da ga služite za doručak ili desert, nećete da pogrešite.
![čupavci mafini](/data/images/2024-06-25/92046_screenshot-138_f.png)
AKO VOLITE ČUPAVCE OVE U OBLIKU MAFINA ĆETE OBOŽAVATI Još slađi i ukusniji, pravićete stalno
Savršen spoj čupavaca i mafina u jednom desertu, prste da poližete.
![mafini sa makom](/data/images/2024-06-25/92025_screenshot-136_f.png)
MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
![tart sa jagodama](/data/images/2024-06-24/91919_shutterstock-2146468965_f.jpg)
TART SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Osvežavajući desert za vrele letnje dane koji miriše na ljubav
Lagani kolač sa jagodama nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept.
![torone sa bademom](/data/images/2024-06-24/91910_shutterstock-1886290351_f.jpg)
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
Komentari (0)