ČOKOLADNI KUGLOF Svečani desert za sve prilike i vrhunsko zadovoljstvo
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 250 g margarina
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
- 250 g mekog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 5 kašika mleka
- 250 g oraha
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite margarin, šećere i jaja. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte brašno u smesu, uz dodavanje mleka. Zatim, dodajte mlevene orahe i otopljenu čokoladu. Preručite smesu u podmazan kalup za kuglof. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Čokoladni kuglof postaće omiljen desert i vama i najmlađima
Samo je potrebna želja da se napravi.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
KUGLOF SA SMOKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Sočan i mekan kao duša, a mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
KUGLOF SA SMOKVAMA OSVAJA I MIRISOM I UKUSOM Savršen za sve svečane prilike
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)