ČOKOLADNI KUGLOF Svečani desert za sve prilike i vrhunsko zadovoljstvo
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 250 g margarina
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
- 250 g mekog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 5 kašika mleka
- 250 g oraha
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite margarin, šećere i jaja. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte brašno u smesu, uz dodavanje mleka. Zatim, dodajte mlevene orahe i otopljenu čokoladu. Preručite smesu u podmazan kalup za kuglof. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
KUGLOF SA SMOKVAMA Klasik bez premca kojem se rado vraćamo, po receptu starom preko 2 decenije
Sočan desert idealan za sve svečane prilike, ukusa koji se pamti.
KUGLOF SA LIMUNOM Najlepši slatko-kiselkasti kolač koji ste jeli, svi će tražiti dodatak
Aromatični desert od koga će da zamiriše cela kuća.
KUGLOF SA JABUKAMA JOŠ BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Savršen izbor kada vam se jede slatko
Fenomenalni desert za sve prilike.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)