ČOKOLADNI KUGLOF Svečani desert za sve prilike i vrhunsko zadovoljstvo
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 250 g margarina
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
- 250 g mekog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 5 kašika mleka
- 250 g oraha
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite margarin, šećere i jaja. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte brašno u smesu, uz dodavanje mleka. Zatim, dodajte mlevene orahe i otopljenu čokoladu. Preručite smesu u podmazan kalup za kuglof. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
KUGLOF SA SMOKVAMA Klasik bez premca kojem se rado vraćamo, po receptu starom preko 2 decenije
Sočan desert idealan za sve svečane prilike, ukusa koji se pamti.
KUGLOF SA LIMUNOM Najlepši slatko-kiselkasti kolač koji ste jeli, svi će tražiti dodatak
Aromatični desert od koga će da zamiriše cela kuća.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)