SLATKO OD SMOKAVA ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Pravi se lako, a pojede u trenu
Možete da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom slatkišu.
Potrebno je
- 1 kg smokava
- 1 kg šećera
- 1 limun
- 1 limuntus
- vanilin šećer
- listići rezetlice
Priprema:
Operite smokve, pa im odsecite drške i probodite ih čačkalicom na par mesta, da ne pucaju. U malo vode rastvorite limuntus pa polijte smokve i malo ih uvaljajte u limuntus. Ostavite tako 5-6 minuta. Sipajte 2 l vode u šerpu, pa rešetkom vadite smokve i spuštajte u provrelu vodu. Kuvajte ih oko 5 minuta. Onda ih izvadite i preručite u suvu šerpu. Sipajte šećer u šerpu, pa prelijte sa 300 ml vode i kuvajte dok se ne ušpinuje. Smokve kuvajte oko sat vremena. Maltene pred kraj kuvanja, sipajte pola ceđenog limuna, a ostatak limuna ubacite sečenog na kriške. Dodajte slatkom vanilu ili listove rezetle.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)