SLATKO OD VIŠANJA Po starom bakinom receptu, prste da poližete
Pravi se lako i uspeva svima, bilo da ga mažete samostalno na hleb ili dodate nekom desertu, nećete da pogrešiite.
Potrebno je
- 1 kg višanja
- 1 kg šećera
- 1 l vode
- 1 kašika soka od limuna
- pola kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, pa dodajte šećer, i kuvajte na umerenoj temperaturi uz mešanje dok ne počne da ključa i dok se šećer ne istopi. Onda dodajte oprane i očišćene višnje, sok od limuna i ekstrakt vanile, promešajte, pa kuvajte još 20-30 minuta, odnosno dok se ne dobije slatko željene gustine. Preručite u prethodno sterilisane tegle. Čuvajte na suvom i tamnom mestu.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)