SLATKO OD VIŠANJA Po starom bakinom receptu, prste da poližete
Pravi se lako i uspeva svima, bilo da ga mažete samostalno na hleb ili dodate nekom desertu, nećete da pogrešiite.
Potrebno je
- 1 kg višanja
- 1 kg šećera
- 1 l vode
- 1 kašika soka od limuna
- pola kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, pa dodajte šećer, i kuvajte na umerenoj temperaturi uz mešanje dok ne počne da ključa i dok se šećer ne istopi. Onda dodajte oprane i očišćene višnje, sok od limuna i ekstrakt vanile, promešajte, pa kuvajte još 20-30 minuta, odnosno dok se ne dobije slatko željene gustine. Preručite u prethodno sterilisane tegle. Čuvajte na suvom i tamnom mestu.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)