LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
Potrebno je
- 250 g malina
- 125 g kupina
- 60 g šećera
- 30 ml vode
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 1 kašičica svežeg limunovog soka
- 1 kašika kukuruznog skroba pomešana sa 1 kašikom vode
- 3 velika belanca
- 60 g šećera u prahu
- 30 g naseckanih pistaća
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj šerpi pomešajte maline, kupine, šećer, vodu, vanilu i limunov sok. Kuvajte na umerenoj temperaturi, uz često mešanje. Dodajte kukuruzni skrob pomešan sa vodom i mešajte oko minut, dok se ne zgusne. Zasebno umutite belanca. Postepeno umutite šećer u prahu, dve kašike odjednom, i nastavite da mutite još 3 minuta. Dodajte 94 g mešavine bobičastog voća, a ostatak voća rasporedite u keramičke posude za sufle. Prelijte mešavinom i pospite pistaćima. Pecite sufle 6 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni na vrhu.
NESKAFE KOLAČ Kremast i izdašan desert sa ukusom omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Ako volite kafu i slatko, zašto ne biste oboje spojili u jedan desert?
Tart od krušaka i rogača – Poslastica bogata aromom i ukusom prošlosti
Tart od krušaka i rogača donosi bogatstvo ukusa iz prošlosti, sa savršenom kombinacijom sočnih krušaka i rogača. Zdrava i ukusna poslastica koju će voleti cela porodica.
Pečene dunje sa medom i začinima – Tradicionalni srpski desert koji osvajа mirisom
Pečene dunje su stari domaći recept koji osvaja jednostavnošću, ali bogatim ukusom meda i cimeta. Savršen izbor za hladne dane.
Zdravi keksići sa lavandom i medom – Aromatična poslastica za opuštanje i uživanje
Ovi keksići sa lavandom i medom su savršeni za ljubitelje zdravih, ali mirisnih i aromatičnih poslastica. Jednostavna priprema uz izuzetan efekat na sva čula.
KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)