NEODOLJIVI KOLAČ OD LIMUNA Sočan i mekan kao duša, po receptu kuvarice Meri Beri
Jednostavan kolač skupog ukusa za sladokusce i one izbirljive.
Potrebno je
- 225 g maslaca sobne temperature
- 225 g šećera
- 275 g samodizajućeg brašna
- 2 ravne kašičice praška za pecivo
- 4 jaja
- 4 kašike mleka
- 2 limuna
- 1 kašika s vrhom vrlo sitno seckane biljke limunovac
- 175 g belog šećera
- sok od 2 limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi umutite sastojke pa smesu rasporedite u pleh. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj dok se kolač ne odvoji od strana pleha. Sjedinite šećer sa limunovim sokom dok ne dobijete glazuru. Ostavite kolač u plehu 5 minuta da se prohladi. Premažite pripremljenu glazuru preko toplog kolača pa ostavite da odstoji. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
ČOKOLADNI KOH BOLJI OD KLASIČNOG Starinski slatkiš iz bakine kujne, a poćiće vam voda na usta
Ako volite klasičan koh, njegovu čokoladnu varijantu ćete obožavati.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
Komentari (0)