NEODOLJIVI KOLAČ OD LIMUNA Sočan i mekan kao duša, po receptu kuvarice Meri Beri
Jednostavan kolač skupog ukusa za sladokusce i one izbirljive.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

BLEDSKA KREMPITA Poslastica koju je najviše voleo Josip Broz Tito
Neodoljivu poslasticu osmislio je poslastičar Ištvan Lukačević 1953.godine, na Bledu.

FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 225 g maslaca sobne temperature
- 225 g šećera
- 275 g samodizajućeg brašna
- 2 ravne kašičice praška za pecivo
- 4 jaja
- 4 kašike mleka
- 2 limuna
- 1 kašika s vrhom vrlo sitno seckane biljke limunovac
- 175 g belog šećera
- sok od 2 limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi umutite sastojke pa smesu rasporedite u pleh. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj dok se kolač ne odvoji od strana pleha. Sjedinite šećer sa limunovim sokom dok ne dobijete glazuru. Ostavite kolač u plehu 5 minuta da se prohladi. Premažite pripremljenu glazuru preko toplog kolača pa ostavite da odstoji. Secite i služite. Bon appetit!

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)