POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Budi sva čula, a uspeće i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan, lagan i izdašan desert koji je pritom posan.

kolač sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g mlevenog maka
  • 5 rendanih jabuka
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja griza
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 šolja ulja

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml biljne pavlake
  • 5 kašika džema po želji

Priprema:
Jabuke očistite i narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi namažite džemom. Za glazuru, zagrejte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading