POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Budi sva čula, a uspeće i potpunim početnicima
Fenomenalan, lagan i izdašan desert koji je pritom posan.

Potrebno je
- 100 g mlevenog maka
- 5 rendanih jabuka
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1/2 šolje šećera
- 1 šolja ulja
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml biljne pavlake
- 5 kašika džema po želji
Priprema:
Jabuke očistite i narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi namažite džemom. Za glazuru, zagrejte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne.
Možda vas zanima:

POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.

POSNI KOLAČ SA MAKOM I JABUKAMA Desert za svako doba dana koji se topi u ustima
Posan i neodoljiv, za pravo uživanje.

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Fenomenalan desert za sve prilike koji uspeva BAŠ svima
Sočan kolač pogodan je za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.

ZLATIN VEGANSKI KOLAČ ZA SVE VRSTE SVEČANOSTI Osvaja od prvog zalogaja, a kremast i sladak
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Zlate Branić Ognjanović rodom iz Požarevca, koja živi u Austriji.

POSNE VANILICE Sitni kolači kao osmišljeni za svečanu trpezu
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert za sve svečane prilike, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI KUGLOF Sočni desert koji budi sva čula
Savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nesto slatko.

ZEBRA KOLAČ Priprema je jednostavna, a zbog izgleda će ga najviše obožavati deca
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
Komentari (0)