POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima
Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.
Potrebno je
- 250 g biljnog margarina
- 1 limun (sok i korica)
- 170 g prah-šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 500 g brašna
- domaći džem od kajsija
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite margarin sobne temperature. Dodajte 120 g šećera u prahu, limunov sok i koricu. Mutite sve dok ne dobijete penastu smesu. Brašno dodajte postepeno pa zamesite testo. Ostavite do sat vremena u frižideru. Zatim, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom pa rakijskom čašicom vadite vanilice. Pecite oko 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ali, obratite pažnju da testo ostane belo. Pečene vanilice ostavite da se prohlade. Spajajte ih džemom od kajsija pa valjajte u mešavinu prah i vanilinog šećera. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKINE POSNE VANILICE Fenomenalni sitni kolači koji se tope u ustima, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaju za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKINE VANILICE SA ORASIMA Po receptu iz stare sveske, bolje od ovih niste jeli
Slatke i savršene za svaku svečanu priliku.
BAKA DANA NAM JE DALA RECEPT ZA NAJLEPŠE VANILICE Pojedu se u jednom zalogaju, a zamirisaće cela kuća
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
POSNE VANILICE Osvajaju na prvi zalogaj, a nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Vanilice možete da napravite u posnoj verziji, podjednako su ukusne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)