POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g biljnog margarina
  • 1 limun (sok i korica)
  • 170 g prah-šećera
  • 2 kesice vanilin-šećera
  • 500 g brašna
  • domaći džem od kajsija

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite margarin sobne temperature. Dodajte 120 g šećera u prahu, limunov sok i koricu. Mutite sve dok ne dobijete penastu smesu. Brašno dodajte postepeno pa zamesite testo. Ostavite do sat vremena u frižideru. Zatim, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom pa rakijskom čašicom vadite vanilice. Pecite oko 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ali, obratite pažnju da testo ostane belo. Pečene vanilice ostavite da se prohlade. Spajajte ih džemom od kajsija pa valjajte u mešavinu prah i vanilinog šećera. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading