POSNE VANILICE IZ BAKINE KUHINJE Po receptu koji se prenosi generacijama, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Starinski slatkiš pogodan za dane Gospojinskog posta, prste da poližete.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g biljnog margarina
  • 1 limun (sok i korica)
  • 170 g prah-šećera
  • 2 kesice vanilin-šećera
  • 500 g brašna
  • domaći džem od kajsija

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite margarin sobne temperature. Dodajte 120 g šećera u prahu, limunov sok i koricu. Mutite sve dok ne dobijete penastu smesu. Brašno dodajte postepeno pa zamesite testo. Ostavite do sat vremena u frižideru. Zatim, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom pa rakijskom čašicom vadite vanilice. Pecite oko 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ali, obratite pažnju da testo ostane belo. Pečene vanilice ostavite da se prohlade. Spajajte ih džemom od kajsija pa valjajte u mešavinu prah i vanilinog šećera. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading