BRZI ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Nema brašno, a svaki zalogaj je rajski, nemoguće mu je odoleti
Lako se pravi, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 170 g tamne čokolade
- 0, 25 šolje pirea od bundeve
- kašika i po javorovog sirupa
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 1 jaje
- 3 belanca
- prstohvat soli
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Keramičke posude za pečenje namastite sa malo ulja. Na veliki pleh poređajte posudice. Otopite čokoladu u mikrotalasnoj, u intervalima od 45 sekundi, uz mešanje dok se ne otopi. Pustite da se prohladi. Zatim dodajte otopljeni pire u čokoladu, kao i vanilin ekstrakt, jaje i javorov sirup. Sve dobro sjedinite. Zasebno, mikserom umutite belanca dok ne dobijete mekane vrhove. Belanca polako umešajte u čokoladnu smesu pa umešajte so. Smesu izlijte u keramičke posudice. Pecite kolač oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRISNI I MEKANI ČOKOLADNI KOLAČ Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Jednostavan desert skupog ukusa raspametiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
KLADKAKA Švedski lepljivi kolač prepun čokolade, a gotov za 20 minuta, ništa jednostavnije za napraviti
Jednostavan i mekan kao duša, ukusa koji priča priče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)