BRZI ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Nema brašno, a svaki zalogaj je rajski, nemoguće mu je odoleti

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Lako se pravi, a pomera granice dobrog ukusa.

čokoladni kolač bez brašna
Shutterstock

Potrebno je

  • 170 g tamne čokolade 
  • 0, 25 šolje pirea od bundeve 
  • kašika i po javorovog sirupa
  • 1 kašika vanilinog ekstrakta
  • 1 jaje 
  • 3 belanca 
  • prstohvat soli

Priprema

Rernu zagrejte na 175 stepeni. Keramičke posude za pečenje namastite sa malo ulja. Na veliki pleh poređajte posudice. Otopite čokoladu u mikrotalasnoj, u intervalima od 45 sekundi, uz mešanje dok se ne otopi. Pustite da se prohladi. Zatim dodajte otopljeni pire u čokoladu, kao i vanilin ekstrakt, jaje i javorov sirup. Sve dobro sjedinite. Zasebno, mikserom umutite belanca dok ne dobijete mekane vrhove. Belanca polako umešajte u čokoladnu smesu pa umešajte so. Smesu izlijte u keramičke posudice. Pecite kolač oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading