PISTAĆ DESERT SLAĐI OD KLASIČNOG Odličan za iznenadne goste, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Pravi se brzo i lako, a pojede još brže.

pistaći desert
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g mlevenog keksa
  •  40 g otopljenog maslaca
  • 250 g hladnog maskarponea
  • 175 g hladnog krem-sira po želji
  • 100 g hladne slatke pavlake
  • 2 kašike krema od pistaća

Za gornji sloj:

  • namaz od pistaća

Priprema:

U jednoj posudi umutite maskarpone, krem sir i slatku pavlaku u čvrst sneg. Keks pomešajte sa otopljenim maslacem. 1/3 čaše napunite smesom od keksa pa preko sipajte krem. Zagrejte namaz od pistaća pa prelijte preko krema. Dekorišite po želji. Ostavite desert najmanje sat vremena u frižideru pa služite. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading