KREMASTA KROMPIR SALATA Gurmani će je obožavati, može se služiti i uz ribu ili meso

Tatjana Badarević

15:00

U sosu sa 0

Gurmani će obožavati ovu kremastu krompir salatu.

krompir salata
Shutterstock

Kremasta krompir salata je kao stvorena za prave gurmane.

Sastojci:

  • 200 g (2 komada) krompira
  • ​50 g (1 manja glavica) crvenog luka
  • malo soli

Za prelivanje luka:

  • 1 prstohvat šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašika balzamika
  • oko 100 ml vrele vode

Za umak:

  • 25 ml mleka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • malo soli
  • malo bibera mlevenog
  • 1 čen izgnječenog belog luka
  • 1 najmanja kašičica muštarda
  • 1 najmanja kašičica balzamika

Priprema:

Krompir oprati u staviti u hladnu slanu vodu da se kuva. Vreme kuvanja krompira zavisi od vrste krompira. Krompir treba da bude kuvan, ali ne sme da se raskuva da se može lepo rezati na kockice. Dok se krompir kuva pripremiti ostale sastojke. Luk oljuštiti, prepoloviti i seći na tanke ploškice. Staviti u malu posudu, dodati šećer, so i balzamiko te preliti vrelom vodom da ogrezne. Luk ostaviti u toj mešavini 10-15 minuta te ocediti. Za umak u posudu za mešanje štapnim mikserom uliti mleko i ulje te umutiti štapnim mikserom. Dodati ostale sastojke so, biber, izgnječen čen belog luka, muštard i balzamiko i kratko obraditi štapnim mikserom. Kuvani krompir oljuštiti, prerezati na pola i svaku polovinu na 2 dela, pa na kockice. Tako pripremljen krompir staviti u posudu za posluživanje, dodati isceđen luk i umak te lagano izmešati.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading