KREMASTA KROMPIR SALATA Gurmani će je obožavati, može se služiti i uz ribu ili meso
Gurmani će obožavati ovu kremastu krompir salatu.
Kremasta krompir salata je kao stvorena za prave gurmane.
Sastojci:
- 200 g (2 komada) krompira
- 50 g (1 manja glavica) crvenog luka
- malo soli
Za prelivanje luka:
- 1 prstohvat šećera
- 1 prstohvat soli
- 1 kašika balzamika
- oko 100 ml vrele vode
Za umak:
- 25 ml mleka
- 50 ml maslinovog ulja
- malo soli
- malo bibera mlevenog
- 1 čen izgnječenog belog luka
- 1 najmanja kašičica muštarda
- 1 najmanja kašičica balzamika
Priprema:
Krompir oprati u staviti u hladnu slanu vodu da se kuva. Vreme kuvanja krompira zavisi od vrste krompira. Krompir treba da bude kuvan, ali ne sme da se raskuva da se može lepo rezati na kockice. Dok se krompir kuva pripremiti ostale sastojke. Luk oljuštiti, prepoloviti i seći na tanke ploškice. Staviti u malu posudu, dodati šećer, so i balzamiko te preliti vrelom vodom da ogrezne. Luk ostaviti u toj mešavini 10-15 minuta te ocediti. Za umak u posudu za mešanje štapnim mikserom uliti mleko i ulje te umutiti štapnim mikserom. Dodati ostale sastojke so, biber, izgnječen čen belog luka, muštard i balzamiko i kratko obraditi štapnim mikserom. Kuvani krompir oljuštiti, prerezati na pola i svaku polovinu na 2 dela, pa na kockice. Tako pripremljen krompir staviti u posudu za posluživanje, dodati isceđen luk i umak te lagano izmešati.
POSNA SALATA SA MAKARONAMA Zdrav obrok kome nema mane, sprema se za tili čas
Ukusno jelo koje se jednostavno pravi...
DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Neodoljivi namaz je raj za nepca, a priprema je vrlo jednostavna
Domaći kikiriki puter se lako priprema, a ukus je neodoljiv.
POSNE LAZANJE Neverovatno zasitne, cela porodica će uživati u njihovom slasnom ukusu
Ukusan obrok koji je prilagođen za period posta...
POSNA RUSKA SALATA SA TESTENINOM Savršena za slavsku trpezu, gosti će biti očarani!
Vredne domaćice su osmislile posnu verziju čuvene ruske salate. Sigurno će vam se dopasti.
BRZA PASTA SA PEČURKAMA Idealna kada nemate mnogo vremena, ukus će vas apsolutno oduševiti
Pasta se kuva u miso mešavini sa pečurkama dok ne upije ukusan tečni deo, a testenina dostigne savršenstvo
Komentari (0)