KREMASTA KROMPIR SALATA Gurmani će je obožavati, može se služiti i uz ribu ili meso
Gurmani će obožavati ovu kremastu krompir salatu.
Kremasta krompir salata je kao stvorena za prave gurmane.
Sastojci:
- 200 g (2 komada) krompira
- 50 g (1 manja glavica) crvenog luka
- malo soli
Za prelivanje luka:
- 1 prstohvat šećera
- 1 prstohvat soli
- 1 kašika balzamika
- oko 100 ml vrele vode
Za umak:
- 25 ml mleka
- 50 ml maslinovog ulja
- malo soli
- malo bibera mlevenog
- 1 čen izgnječenog belog luka
- 1 najmanja kašičica muštarda
- 1 najmanja kašičica balzamika
Priprema:
Krompir oprati u staviti u hladnu slanu vodu da se kuva. Vreme kuvanja krompira zavisi od vrste krompira. Krompir treba da bude kuvan, ali ne sme da se raskuva da se može lepo rezati na kockice. Dok se krompir kuva pripremiti ostale sastojke. Luk oljuštiti, prepoloviti i seći na tanke ploškice. Staviti u malu posudu, dodati šećer, so i balzamiko te preliti vrelom vodom da ogrezne. Luk ostaviti u toj mešavini 10-15 minuta te ocediti. Za umak u posudu za mešanje štapnim mikserom uliti mleko i ulje te umutiti štapnim mikserom. Dodati ostale sastojke so, biber, izgnječen čen belog luka, muštard i balzamiko i kratko obraditi štapnim mikserom. Kuvani krompir oljuštiti, prerezati na pola i svaku polovinu na 2 dela, pa na kockice. Tako pripremljen krompir staviti u posudu za posluživanje, dodati isceđen luk i umak te lagano izmešati.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)