MONTE KRISTO SENDVIČ Božanstven izbor za nedeljni doručak, garantujemo da se niko neće buniti

Ana Klikovac

09:00

U sosu sa 0

Poslužite ga uz laganu i osvežavajuću zelenu salatu, ili pojačajte sa hrskavim krompirićima

monte kristo sendvič
Shutterstock

Ako vas pomisao na topli sendvič sa šunkom i istopljenim sirom između dva parčeta francuskog toasta mami, Monte Kristo može biti vaš savršen izbor. Ovaj sendvič posut šećerom pravi je hit za vikend brunch ili čak doručak za večerom.

Poslužite ga uz laganu i osvežavajuću zelenu salatu, ili pojačajte sa hrskavim krompirićima!

Sastojci

  • 3 velika jaja
     
  • 1/2 šolje mleka
     
  • 1/4 kašičice krupne soli
     
  • prstohvat mlevenog muškatnog oraščića (po želji)
     
  • 2 kašike majoneza
     
  • 2 kašike senfa
     
  • 12 parčeta belog hleba
     
  • 450 g tanko sečene šunke (najmanje 18 listova)
     
  • 450 g tanko sečenog švajcarskog sira (najmanje 12 parčića)
     
  • 3 kašike posoljenog maslaca
     
  • šećer u prahu, za posipanje
     
  • 3/4 šolje džema od malina, za serviranje


Priprema:

Zagrejte rernu na 95°C. U plitkoj posudi, umutite jaja, mleko, so i muškatni oraščić, ako ga koristite.

U maloj posudi, pomešajte majonez i senf. Ravnomerno namažite oko 1 kašičicu majoneza na jednu stranu svakog parčeta hleba. Stavite 3 presavijena parčeta šunke na 6 parčića hleba. Na svaki stavite po 2 parčića sira. Pokrijte preostalih 6 parčića hleba, namazanom stranom prema dole.

U velikom tiganju, otopite 1 kašiku putera na srednje niskoj vatri. Pažljivo umočite 2 sendviča u smesu od jaja sa obe strane dok se potpuno ne pokriju (ali da ne postanu previše mokri). Stavite ih u tiganj i pržite dok se sir ne otopi i sendviči ne postanu zlatno smeđi, oko 2-3 minuta sa svake strane. Prebacite ih na pleh i stavite u rernu da ostanu topli. Očistite tiganj i ponovite sa preostalim puterom i sendvičima.

Da biste poslužili, presecite svaki sendvič na pola. Pospite šećerom u prahu i poslužite uz džem od malina za umakanje. 

 

 

Bonus video:

 

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading