MONTE KRISTO SENDVIČ Božanstven izbor za nedeljni doručak, garantujemo da se niko neće buniti
Poslužite ga uz laganu i osvežavajuću zelenu salatu, ili pojačajte sa hrskavim krompirićima
Ako vas pomisao na topli sendvič sa šunkom i istopljenim sirom između dva parčeta francuskog toasta mami, Monte Kristo može biti vaš savršen izbor. Ovaj sendvič posut šećerom pravi je hit za vikend brunch ili čak doručak za večerom.
Poslužite ga uz laganu i osvežavajuću zelenu salatu, ili pojačajte sa hrskavim krompirićima!
Sastojci
- 3 velika jaja
- 1/2 šolje mleka
- 1/4 kašičice krupne soli
- prstohvat mlevenog muškatnog oraščića (po želji)
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike senfa
- 12 parčeta belog hleba
- 450 g tanko sečene šunke (najmanje 18 listova)
- 450 g tanko sečenog švajcarskog sira (najmanje 12 parčića)
- 3 kašike posoljenog maslaca
- šećer u prahu, za posipanje
- 3/4 šolje džema od malina, za serviranje
Priprema:
Zagrejte rernu na 95°C. U plitkoj posudi, umutite jaja, mleko, so i muškatni oraščić, ako ga koristite.
U maloj posudi, pomešajte majonez i senf. Ravnomerno namažite oko 1 kašičicu majoneza na jednu stranu svakog parčeta hleba. Stavite 3 presavijena parčeta šunke na 6 parčića hleba. Na svaki stavite po 2 parčića sira. Pokrijte preostalih 6 parčića hleba, namazanom stranom prema dole.
U velikom tiganju, otopite 1 kašiku putera na srednje niskoj vatri. Pažljivo umočite 2 sendviča u smesu od jaja sa obe strane dok se potpuno ne pokriju (ali da ne postanu previše mokri). Stavite ih u tiganj i pržite dok se sir ne otopi i sendviči ne postanu zlatno smeđi, oko 2-3 minuta sa svake strane. Prebacite ih na pleh i stavite u rernu da ostanu topli. Očistite tiganj i ponovite sa preostalim puterom i sendvičima.
Da biste poslužili, presecite svaki sendvič na pola. Pospite šećerom u prahu i poslužite uz džem od malina za umakanje.
Bonus video:
Možda vas zanima:
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
MONTE KRISTO SENDVIČI Hrskavi, sočni i slasni, za prave gurmane
Idealni za doručak ili večeru, a nestaće sa stola odmah.
SENDVIČ MONTE KRISTO Hrskav, slasan, rešenje kada ne znate šta da doručkujete
Napravite sendvič sa šunkom, majonezom i gaudom. Ispohujte ga i jedite toplog.
NEOBIČAN SENDVIČ Napravite sendvič na potpuno drugačiji način
Napravite ovaj sendvič koji je nešto više od običnog stavljanja namirnica između dva parčeta hleba.
ČERVIŠ SA PILETINOM Zaboravljeno jelo s juga Srbije za prave gurmane
Červiš je jedno od jela bazirano na pilećem belom mesu. U južnim delovima Srbije često je posluživano kao predjelo, a današnje domaćice ga služe uz obarenu testeninu ili pire krompir i sezonsku salatu kao ručak.
SLAVSKO JELO KOJE JE OČUVALO TRADICIJU Bogata i aromatična juneća čorba, nepogrešiv izbor
Juneća čorba je savršen izbor za svečane prilike, ali i za svakodnevni ručak
PUNJENE PEČURKE KOJE ODUŠEVLJAVAJU SVAKIM ZALOGAJEM Lagano predjelo sa bogatim ukusom
Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na današnjoj trpezi
LARISINA VOĆNA ŠTRUDLA ZA PRAVE SLADOKUSCE Fenomenalna poslastica po receptu bez mane
Fenomenalna poslastica po ukusu bez mane, svi će vam tražiti dodatak.
NEODOLJIVI PESTO SOS Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Ukusa koji priča priče.
Komentari (0)