Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte.

Potrebno je:
- 300 g svežih šampinjona
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 2 glavice crnog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
- 1 kašika fino usitnjenog peršuna
- 1 kašičica suvog začina
- 2 decilitra belog vina
- So i biber po ukusu
Priprema
Iseckajte sitno luk pa ga dinstajte na maslinovom ulju dok ne dobije staklastu strukturu.Potom dodajte iseckane šampinjone na šnite, i ulijte 2 decilitra vina, usitnjen peršun i začine. Ostavite da se dinsta na tihoj vatri. Nakon toga,dodajte pavlaku za kuvanje i brašno - mešajte konstantno dok se sos od pečuraka ne zgusne.
Možda vas zanima:

UMAK KOJI IDE UZ SVE Španski sos od pečuraka lako se pravi, a brzo jede
Ukus je predivan.

DOMAĆI SENF Sjajno ide uz viršle i pljeskavice, a gotov začas
Domaći senf možete da čuvate u frižideru do tri meseca.

BURGER SOS PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Svaka pljeskavica će se pojesti u slast
Čuveni kuvar podelio je recept za najbolji burger sos.

KREMASTI SOS OD PEČURAKA Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Recept za neodoljivi sos od pečuraka.

DANIJELINA SAHER TORTA U SAVRŠENOM SPOJU DŽEMA I ČOKOLADE Savršena za svaku svečanost
Napravite čuvenu austrijsku poslasticu po receptu Danijele Šoškić iz Požarevca.

NEODOLJIVI PESTO SOS Sjajno se slaže sa testeninom i krompir pireom
Pravi se lako, a daje šmek svakom jelu.

JELENINA TORTA TROSTRUKI UŽITAK ZA SVE BITNE DOGAĐAJE Gosti će biti oduševljeni ukusom
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Jelene Jurošević iz Sremske Mitrovice

ČORBA OD SPANAĆA SA ORASIMA Krepi organizam u trenu
Sočna i zdrava, pravićete stalno.

PROJA SA MLEVENIM MESOM Drugačija i slasna, najbolje ide uz šolju jogurta
Fenomenalna i ukusna, prste da poližete.
Komentari (0)