BURGER SOS PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Svaka pljeskavica će se pojesti u slast

Izvor: Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Čuveni kuvar podelio je recept za najbolji burger sos.

burger sos
Printscreen

Potrebno je

  • 200 g majoneza 
  • 1 kašičica senfa 
  • 2 kašičice kečapa
  • 2 kašičice paste od sušenog paradajza 
  • malo soka od limuna 
  • pola ljutike 
  • srce zelene salate 
  • 1 kiseli krastavac 

Potrebno je

Majonezu dodajte kečap, senf,, sok od limuna, pastu od sušenog paradajza, seckanu ljutiku, seckanu zelenu slaatu, kao i kiseli krastavac. Zatim sve dobro promešajte. Zagrejte u tiganju kašiku maslinovog ulja. Tome dodajte seckani ljubičasti luk, pa pržite dok ne omekša, pa sipajte tri kašike sirćeta, dve kašike šećera i 1 kašičicu senfa. Mešajte i isključite kad krene da ključa. Prespite taj preliv u sterilisanu teglu, pa 1 kašičicu dodajte burger sosu. Potom sve dobro sjedinite. Na kraju, pokrijte i pustite sos da odstoji dva dana.

 

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading