DOMAĆI KEČAP Pravi se lako, a ukusniji i zdraviji od kupovnog

Ivana Pavlović

19:00

U sosu sa 0

Bićete oduševljeni ukusom..

domaći kečap
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 kg paradajza
  • 300 g šećera
  • 100 g soli
  • 150 g gustina
  • 100 ml sirćeta
  • malo origana
  • 2 g konzervansa

Priprema:

Paradajz operite i oljuštite, pa ga izblendajte. Sipajte u lonac i kuvajte sve dok ne uvri do četiri litra. Onda sipajte razmućen šećer, so, gustin, sirće i origano, pa mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte malo kozervansa, pa sve dobro izmešajte. Sipajte vruć kečap u sterilisane teglice, pa dobro zatvorite i okrenite naopako. Ostavite tako 48 sati, pa stavite na hladno mesto. 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading