Bićete oduševljeni ukusom..
Potrebno je:
- 5 kg paradajza
- 300 g šećera
- 100 g soli
- 150 g gustina
- 100 ml sirćeta
- malo origana
- 2 g konzervansa
Priprema:
Paradajz operite i oljuštite, pa ga izblendajte. Sipajte u lonac i kuvajte sve dok ne uvri do četiri litra. Onda sipajte razmućen šećer, so, gustin, sirće i origano, pa mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte malo kozervansa, pa sve dobro izmešajte. Sipajte vruć kečap u sterilisane teglice, pa dobro zatvorite i okrenite naopako. Ostavite tako 48 sati, pa stavite na hladno mesto.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI DOMAĆI KEČAP Kad ga jednom probate, stalno ćete da ga pravite
Dodajte ga uz picu ili burger, i uživajte u svakom zalogaju.
OVAKO ITALIJANI PRAVE KEČAP Zdraviji i ukusniji od kupovnog, a poboljšaće ukus svakom jelu
Domaći kečap po italijanskom receptu.
DOMAĆI KEČAP BOLJI OD KUPOVNOG Pravi se lako i mnogo zdraviji, a super ide uz picu
Mnogo zdraviji, a podjednako ukusan kao onaj kupovni.
DOMAĆI PARADAJZ SOS OSVAJA UKUSOM Savršen za paste i ćufte, a uspeva i početnicima
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)