DOMAĆI KEČAP Zdravi sos ukusa koji priča priče, a savršeno se slaže sa palačinkama i picom
Bićete oduševjeni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 kg zrelog paradajza
- 4 crvene paprike
- 2 glavica crvenog luka
- 4 čena belog luka
- 200 ml sirćeta
- 250 g šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1/2 kašičice kvasca (opcionalno)
Priprema:
Operite paradajz, crvenu papriku i crveni luk. Paradajz i papriku sitno iseckajte, a crveni luk i beli luk sitno iseckajte ili izgnječite. U velikoj šerpi stavite paradajz, papriku i luk. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok povrće ne omekša (oko 30 minuta). Kada su povrća skuvana, smesu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku smesu. Vratite smesu na ringlu, dodajte sirće, šećer, so, biber i mlevenu crvenu papriku. Kuvajte još 30-60 minuta, povremeno mešajući, dok se kečap ne zgusne. Vrući kečap sipajte u sterilizovane tegle i dobro ih zatvorite. Ostavite da se ohlade.
Možda vas zanima:
OVAKO ITALIJANI PRAVE KEČAP Zdraviji i ukusniji od kupovnog, a poboljšaće ukus svakom jelu
Domaći kečap po italijanskom receptu.
DOMAĆI KEČAP Pravi se brzo i lako, slaže se sa raznim jelima, još bolji od kupovnog
Napravite domaći sos od paradajza, bićete oduševljeni koliko je ukusan.
MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
BOLJI JE OD KUPOVNOG Napravite fenomenalni domaći kečap bez kuvanja!
Ukus će vas oduševiti.
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
ZORICIN MINI TART SA BOROVNICAMA MEKAN KAO PAMUK Kao osmišljen za savršen vikend
Napravite ovaj neodoljivi voćni desert po receptu Zorice Pešić iz Beograda
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
HUMUS Aromatični namaz koji se brzo pravi, a sjano se meša sa različitim jelima
Možete da ga mažete na hleb ili da dodate kao prilog.
Komentari (0)