DOMAĆI KEČAP Zdravi sos ukusa koji priča priče, a savršeno se slaže sa palačinkama i picom
Bićete oduševjeni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 kg zrelog paradajza
- 4 crvene paprike
- 2 glavica crvenog luka
- 4 čena belog luka
- 200 ml sirćeta
- 250 g šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1/2 kašičice kvasca (opcionalno)
Priprema:
Operite paradajz, crvenu papriku i crveni luk. Paradajz i papriku sitno iseckajte, a crveni luk i beli luk sitno iseckajte ili izgnječite. U velikoj šerpi stavite paradajz, papriku i luk. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok povrće ne omekša (oko 30 minuta). Kada su povrća skuvana, smesu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku smesu. Vratite smesu na ringlu, dodajte sirće, šećer, so, biber i mlevenu crvenu papriku. Kuvajte još 30-60 minuta, povremeno mešajući, dok se kečap ne zgusne. Vrući kečap sipajte u sterilizovane tegle i dobro ih zatvorite. Ostavite da se ohlade.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI DOMAĆI KEČAP Kad ga jednom probate, stalno ćete da ga pravite
Dodajte ga uz picu ili burger, i uživajte u svakom zalogaju.
OVAKO ITALIJANI PRAVE KEČAP Zdraviji i ukusniji od kupovnog, a poboljšaće ukus svakom jelu
Domaći kečap po italijanskom receptu.
DOMAĆI KEČAP BOLJI OD KUPOVNOG Pravi se lako i mnogo zdraviji, a super ide uz picu
Mnogo zdraviji, a podjednako ukusan kao onaj kupovni.
DOMAĆI PARADAJZ SOS OSVAJA UKUSOM Savršen za paste i ćufte, a uspeva i početnicima
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)