DOMAĆI KEČAP Zdravi sos ukusa koji priča priče, a savršeno se slaže sa palačinkama i picom
Bićete oduševjeni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 kg zrelog paradajza
- 4 crvene paprike
- 2 glavica crvenog luka
- 4 čena belog luka
- 200 ml sirćeta
- 250 g šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1/2 kašičice kvasca (opcionalno)
Priprema:
Operite paradajz, crvenu papriku i crveni luk. Paradajz i papriku sitno iseckajte, a crveni luk i beli luk sitno iseckajte ili izgnječite. U velikoj šerpi stavite paradajz, papriku i luk. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok povrće ne omekša (oko 30 minuta). Kada su povrća skuvana, smesu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete glatku smesu. Vratite smesu na ringlu, dodajte sirće, šećer, so, biber i mlevenu crvenu papriku. Kuvajte još 30-60 minuta, povremeno mešajući, dok se kečap ne zgusne. Vrući kečap sipajte u sterilizovane tegle i dobro ih zatvorite. Ostavite da se ohlade.
Možda vas zanima:
OVAKO ITALIJANI PRAVE KEČAP Zdraviji i ukusniji od kupovnog, a poboljšaće ukus svakom jelu
Domaći kečap po italijanskom receptu.
DOMAĆI KEČAP Pravi se brzo i lako, slaže se sa raznim jelima, još bolji od kupovnog
Napravite domaći sos od paradajza, bićete oduševljeni koliko je ukusan.
MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
BOLJI JE OD KUPOVNOG Napravite fenomenalni domaći kečap bez kuvanja!
Ukus će vas oduševiti.
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Svi volimo faširane šnicle i pravimo ih na klasičan načim, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni. E Turci to rade malo drugačije, a faširane šnicle su im toliko ukusne i sočne, da ćete ih uvek praviti kada ih jednom probate.
MARIJINA STARINSKA TORTA SA ORASIMA Poslastica koja budi sva čula, a ovo voće joj daje poseban šmek
Napravite ovu izdašnu poslasticu sa orasima i bananama po receptu Marije Popović iz Leskovca
ALEKSANDRINA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA RAJ ZA ČULA Nestaće sa stola odmah, a sočna i slatka
Napravite ovu mirisnu poslasticu po receptu Aleksandre Simić iz Pećinaca
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)