SOS OD PEČURAKA Brzo se pravi, a zdrav je i ukusan

Ivana Pavlović

12:00

U sosu sa 0

Napravite dijetalni sos od pečuraka. Dodajte ga vašem jelu i uživajte u njegovoj aromi. Recept je idealan sa jela sa piletinom.

sos od pečuraka
Shutterstock

Potrebno je

300 grama svežih šampinjona
500 ml pavlake za kuvanje
2 glavice crnog luka
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike brašna
1 kašika fino usitnjenog peršuna
1 kašičica suvog začina
2 decilitra belog vina
So i biber po ukusu

Priprema

Iseckajte sitno luk pa ga dinstajte na maslinovom ulju dok ne dobije staklastu strukturu.Potom dodajte iseckane šampinjone na šnite, i ulijte 2 decilitra vina, usitnjen peršun i začine. Ostavite da se dinsta na tihoj vatri. Nakon toga,dodajte pavlaku za kuvanje i brašno - mešati konstantno dok se sos od pečuraka ne zgusne.

Komentari (0)

Loading