NAPRAVITE SAVRŠEN ŠPANSKI SOS Učiniće da svako jelo sa govedinom bude kao iz najboljeg restorana
Španski sos se pravi obično kao odatak drugim sosovima ali ako ga imate, sva jela mogu biti bogatija i ukusnija
![španski sos](/data/images/2023-03-14/48706_mushroom-soup-g5723e6513-1280_f.jpg?timestamp=1699311600)
Smeđi sos sa povrćem, ovo je jedan od najpopularnijih soseva u Španiji. Uobičajeno se koristi za pratnju mesa. Iako se zove salsa espanola, ili španski sos, slično je srbima u drugim evropskim zemljama. Prema nekim izvorima istorije gastronomiji, sos je nastao u Španiji početkom 17. veka.
Salsa espanola se lako pripremi i predstavlja zdrav sos koji uključuje samo malo ulja.
Potrebno je
- 60 g maslaca ili 3 kašike ulja
- 50 g šampinjona
- 40 g brašna
- kašika suvog biljnog začina
- kocka goveđe supe
- 2 kašike tečne pavlake
- pola limuna
- biber
Priprema
Na masnoći izdinstajte šampinjone. Dodajte brašno, biljni začin i supu od kocke. Kuvajte desetak minuta uz stalno mešanje, pa dodajte limunov sok, pavlaku i biber. Poslužite toplo sa posudama od mesa, kao što su pečena govedina, šnicla na žaru.
Možda vas zanima:
![sos za bečke šnicle](/data/images/2024-06-25/92004_shutterstock-179002388_f.jpg)
NAJBOLJI SOS ZA BEČKE ŠNICLE Donosimo vam recept kafanskih majstora, biće sočne i slasne
Pravi se brzo i lako, a dodaće na ukusu.
![pesto sos](/data/images/2023-03-06/48100_pesto-gdd91567e8-1280_f.jpg)
PESTO SOS Savršeno se slaže sa testeninom, pomfritom, piletinom, a gotov začas
Pesto sos je dobio ime od glagola pestare što znači "lupati" i "drobiti", jer su u prošlosti svi sastojci bili mrvljeni u mramornom avanu.
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg)
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg)
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
![milka torta](/data/images/2024-07-25/95310_image0-2_f.jpeg)
MARIJINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Izdašna i kremasta, za prave sladokusce
Napravite ovu izdašnu i kremastu poslasticu po receptu Marije Čitaković iz Gornjeg Mušića
![gvakamole sos](/data/images/2024-07-18/94540_gvakamole-sos_f.jpg)
GVAKAMOLE SOS Biser meksičke kuhinje u kombinaciji ukusa bez premca
Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.
![voćni paša lokum](/data/images/2024-07-18/94538_image2_f.jpeg)
MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.
ZORKIN ŠARENI HLEB OBOŽAVAJU DECA Preukusan i dekorativan, a svež i treći dan
Pripremite ovaj dekorativni hleb po receptu Zorke Gemović iz Sremske Kamenice
![tartar sos](/data/images/2024-07-11/93756_shutterstock-2143947197_f.jpg)
TARTAR SOS Francuski delikates koji se savršeno slaže sa ribom i morskim plodovima
Još bolji od kupovnog, uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)