NAPRAVITE SAVRŠEN ŠPANSKI SOS Učiniće da svako jelo sa govedinom bude kao iz najboljeg restorana
Španski sos se pravi obično kao odatak drugim sosovima ali ako ga imate, sva jela mogu biti bogatija i ukusnija
Smeđi sos sa povrćem, ovo je jedan od najpopularnijih soseva u Španiji. Uobičajeno se koristi za pratnju mesa. Iako se zove salsa espanola, ili španski sos, slično je srbima u drugim evropskim zemljama. Prema nekim izvorima istorije gastronomiji, sos je nastao u Španiji početkom 17. veka.
Salsa espanola se lako pripremi i predstavlja zdrav sos koji uključuje samo malo ulja.
Potrebno je
- 60 g maslaca ili 3 kašike ulja
- 50 g šampinjona
- 40 g brašna
- kašika suvog biljnog začina
- kocka goveđe supe
- 2 kašike tečne pavlake
- pola limuna
- biber
Priprema
Na masnoći izdinstajte šampinjone. Dodajte brašno, biljni začin i supu od kocke. Kuvajte desetak minuta uz stalno mešanje, pa dodajte limunov sok, pavlaku i biber. Poslužite toplo sa posudama od mesa, kao što su pečena govedina, šnicla na žaru.
Možda vas zanima:
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
SELJAČKI SOS OD MIROĐIJE Savršeno se slaže sa krompirom i mesom, a pravi se nikad brže
Drugačiji i neodoljiv, a daće na šmeku svakom jelu.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)