DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak, ukusan i prirodan bez veštačkih dodataka
Sok od zove je jedan od omiljenih prirodnih napitaka, poznat po svom osvežavajućem ukusu i brojnim zdravstvenim benefitima. Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusan i prirodan sok bez veštačkih dodataka.
Sastojci:
30 cvetova zove
3 l vode
3 kg šećera
3 limuna (neprskana, po mogućstvu organska)
60 g limuntusa
Priprema:
1. Berba i priprema cvetova – Uberite sveže cvetove zove ujutru, kada su puni polena. Lagano ih istresite da biste uklonili eventualne insekte, ali ih nemojte prati, kako ne biste isprali dragocene sastojke.
2. Natapanje cvetova – U veliku šerpu sipajte 3 litra vode i dodajte cvetove zove. Limune operite, isecite na kolutove i dodajte u vodu. Ostavite da odstoji poklopljeno 24 sata na hladnom mestu.
3. Ceđenje i dodavanje šećera – Sutradan procedite tečnost kroz gazu ili gustu cediljku. Dodajte šećer i limuntus, pa mešajte dok se šećer potpuno ne otopi.
4. Čuvanje i serviranje – Sipajte sok u sterilisane flaše i čuvajte u frižideru. Pre serviranja, razblažite ga vodom po ukusu i dodajte kockice leda i kriške limuna za dodatno osveženje.
Bonus video:
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)