SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu

Ivana Pavlović

19:30

Zdravi zalogaji 0

Predjelo koje budi sva čula.

potaž od kiselih jabuka
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 3–4 kisele jabuke 
  • 1 manji krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika maslaca 500 ml povrtnog ili pilećeg bujona
  • 200 ml mleka ili pavlake za kuvanje
  • so
  • biber po ukusu
  • prstohvat cimeta ili muškatnog oraščića 
  • svež peršun ili mirođija za dekoraciju

Priprema:

Oljuštite jabuke, pa ih očistite od semenki i isecite na kocke. Onda krompir oljuštite i isecite na sitne komade. Sitno naseckajte crni luk. Crni luk propržite u šerpi sve dok ne omekša. Zatim, dodajte krompir i jabuke pa zajedno kratko propržite. Onda nalijte bujon i kuvajte oko 15 minuta, na srednjoj vatri, sve dok krompir i jabuke ne omekšaju. Skinite sa vatre pa umutite štapnim mikserom, dok ne bude skroz kremasta. Potom, vratite na tihu vatru, pa dodajte mleko ili pavlaku. Posolite i pobiberite pa dodajte cimet ili muskantni oraščić. Kuvajte još 2–3 minuta, pa skinite sa vatre. Dekorišit potaž seckanim peršunom ili mirođijom. Bon appetit!

Komentari (0)