SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
Potrebno je:
- 3–4 kisele jabuke
- 1 manji krompir
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika maslaca 500 ml povrtnog ili pilećeg bujona
- 200 ml mleka ili pavlake za kuvanje
- so
- biber po ukusu
- prstohvat cimeta ili muškatnog oraščića
- svež peršun ili mirođija za dekoraciju
Priprema:
Oljuštite jabuke, pa ih očistite od semenki i isecite na kocke. Onda krompir oljuštite i isecite na sitne komade. Sitno naseckajte crni luk. Crni luk propržite u šerpi sve dok ne omekša. Zatim, dodajte krompir i jabuke pa zajedno kratko propržite. Onda nalijte bujon i kuvajte oko 15 minuta, na srednjoj vatri, sve dok krompir i jabuke ne omekšaju. Skinite sa vatre pa umutite štapnim mikserom, dok ne bude skroz kremasta. Potom, vratite na tihu vatru, pa dodajte mleko ili pavlaku. Posolite i pobiberite pa dodajte cimet ili muskantni oraščić. Kuvajte još 2–3 minuta, pa skinite sa vatre. Dekorišit potaž seckanim peršunom ili mirođijom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)