SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
Potrebno je:
- 3–4 kisele jabuke
- 1 manji krompir
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika maslaca 500 ml povrtnog ili pilećeg bujona
- 200 ml mleka ili pavlake za kuvanje
- so
- biber po ukusu
- prstohvat cimeta ili muškatnog oraščića
- svež peršun ili mirođija za dekoraciju
Priprema:
Oljuštite jabuke, pa ih očistite od semenki i isecite na kocke. Onda krompir oljuštite i isecite na sitne komade. Sitno naseckajte crni luk. Crni luk propržite u šerpi sve dok ne omekša. Zatim, dodajte krompir i jabuke pa zajedno kratko propržite. Onda nalijte bujon i kuvajte oko 15 minuta, na srednjoj vatri, sve dok krompir i jabuke ne omekšaju. Skinite sa vatre pa umutite štapnim mikserom, dok ne bude skroz kremasta. Potom, vratite na tihu vatru, pa dodajte mleko ili pavlaku. Posolite i pobiberite pa dodajte cimet ili muskantni oraščić. Kuvajte još 2–3 minuta, pa skinite sa vatre. Dekorišit potaž seckanim peršunom ili mirođijom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)