ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 2 kesice vanilin šećera
- 400 ml hladnog mleka
- 1 prstohvat soli
- 3 supene kašike ulja
- 160 g brašna
- 2 jabuke
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, vanilin šećer, hladno mleko, prstohvat soli, brašno, i ulje. Očistite i izrendajte jabuke. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Preko nanesite jabuke. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečene palačinke isecite na kocke, pa pospite šećerom i cimetom, i urollajte.
Možda vas zanima:
PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.
PALAČINKE SA NARANDŽAMA I MEDOM Poslastica koja se ne odbija, u spoju ukusa koji se pamti
Sočne i mirisne, najbolje odmah stavite duplu meru.
PALAČINKE SA CIMETOM Mekane i vazdušaste, a zamirisaće cela kuća
Desert koji se ne odbija.
MIRISNE PALAČINKE SA KOKOSOM I JAGODAMA Kao osmišljene za proleće, a mekane, vazdušaste i preukusne
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)