POMFRIT BEZ KAPI ULJA Podjednako slasan i ukusan, a mnogo zdraviji od onog klasičnog
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g krompira
- 2 belanca
- začini po ukusu
- papir za pečenje
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i isecite na što tanje štapiće. Viljuškom umutite belanca koja možete posoliti ili u njih staviti začine po svom ukusu. Krompir prvo umočite u belanca, a potom ređajte na papir za pečenje. Ovako pripremljen pomfrit pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
POMFRIT BEZ KAPI ULJA Hrskav i sočan a nije masan, još bolji od originala
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
POMFRIT BEZ KAPI ULJA Preukusan, a mnogo zdraviji, polizaćete i tanjir koliko je slasan
Služite uz meso ili prilog po želji.
POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
PEČENI KROMPIR ZA BRZU VEČERU Mnogo zdraviji od pomfrita, a ukusom ne zaostaje
Služite topao uz jogurt ili kiselo mleko.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)