DOMAĆI KOMISBROT SA ŽELE BONBONAMA Sve se meri na čaše, a ukusom budi sva čula
Pravi raj za sladokusce.
Potrebno je:
- 1 čaša belanca
- 1 čaša šećera
- 1 čaša brašna
- 1 pomorandža
- 300 g žele bonbona
- 1/4 šolje ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Zatim dodajte ulje i sok pomorandže.Kašičicom brašna pospite seckane žele bonbone.Brašno polako dodajte u sneg od belanaca pa umešajte žele bonbone. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite komisbrot oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
STARINSKI KOMISBROT Jednostavni kolač koji savršeno ide uz kafu ili čaj
Jednostavan kolač bogat suvim grožđem, prste da poližete.
STARINSKI KOMISBROT Jednostavan kolač skupog ukusa po receptu iz bakine kuhinje
Jednostavne pripreme i neodoljivog ukusa, bićete oduševljeni.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)