DOMAĆI KOMISBROT Jednostavan kolač bogate teksture i skupog ukusa

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Savršen za svečane prilike, ali i kao brza, zasitna užina.

komisbrot
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 jaja 
  • 180 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 80 ml rastopljenog maslaca ili margrarina (može i ulje)
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 400 g kandiranog voća 
  • 100 g orašastih plodova 
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerima, pa dodajte otopljeni maslac, brašno i prašak za pecivo. Dodajte seckano suvo voće, suvo groždje i brusnice. Dodajte krupne orašaste plodove. Sipajte u kalup, pa poravnajte i pecite oko 45 minuta.Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Pustite da se prohladi pa secite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading