REZANCI SA HILANDARA Posno jelo koje se sprema vekovima na Mokroj Gori, ukus će vas osvojiti
Za poseban dodatak ukusa, pre služenja možete umešati sušene vrganje ili...
Evo kako da napravite posne rezance po receptu sa Hilandara.
Sastojci:
- 1 pakovanje posne testenine (široki rezanci ili po želji)
- Maslinovo ulje
- Suncokretovo ulje (opciono)
- Parče starog hleba (pretvoreno u mrvice)
- So
- Tahini (susamov namaz)
Priprema:
U monaškoj tišini Hilandara, ovo jednostavno jelo simbolizuje zahvalnost i poštovanje prema svakom zalogaju. Rezanci preliveni maslinovim uljem, mrvicama starog hleba i aromatičnim tahinijem ne samo da hrane telo, već i duh.
Savet:
Za poseban dodatak ukusa, pre služenja možete umešati sušene vrganje ili par kapi limunovog soka. Tako ćete jednostavne rezance podići na sasvim novi nivo.
Skuvajte rezance u ključaloj, slanoj vodi uz kap maslinovog ulja. Na malo maslinovog (ili suncokretovog) ulja kratko propržite mrvice od starog hleba, tek da postanu zlatno‑hrskave. Gotove, vruće rezance procedite i prelijte maslinovim uljem. Pospite proprženim mrvicama. Pred posluženje, sve preliti obilno tahinijem.
Bonus video:
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)