NAJBOLJI RECEPT ZA SLATKO Neobični sastojci za jelo iz tegle od LJUTIH PAPRIKA
Može biti i doručak i večera.
Slatko od ljutih paprika
Sastojci:
1.250 g crvene paprike
250 g feferona
500 g šećera limun
1 vanilin šećer
1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Oprati i povaditi seme i žilice od paprike, isecite na kocke. U šerpu stavite i dodajte ostale sastojke, šećer, cimet, sok od jednog limuna, rendanu koru celog limuna. Ostavite da odstoji najmanje tri sata, a možete ostaviti da prenoći, pa sutradan kuvati. Kuvajte prvo na najnižoj temperaturi - tiho kuvanje oko 10 minuta. Onda povisite temperaturu i kuvajte kao sva ostala slatka. Proveravajte šerbet, kad je gotovo sipajte u tegle, zatvorite poklopcima i zavijte u krpe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBOŽAVAĆETE GA! Slatko od kore OVOG voća sigurno niste do sada probali
Probajte i uverićete se u sjajan ukus.
IDE UZ SVAKO PREDJELO Neodoljiva slata od PEČENIH paprika nestaće sa trpeze za tren oka
Ko je rekao da ne voli paprike?
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)