NAJBOLJI RECEPT ZA SLATKO Neobični sastojci za jelo iz tegle od LJUTIH PAPRIKA
Može biti i doručak i večera.
Slatko od ljutih paprika
Sastojci:
1.250 g crvene paprike
250 g feferona
500 g šećera limun
1 vanilin šećer
1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Oprati i povaditi seme i žilice od paprike, isecite na kocke. U šerpu stavite i dodajte ostale sastojke, šećer, cimet, sok od jednog limuna, rendanu koru celog limuna. Ostavite da odstoji najmanje tri sata, a možete ostaviti da prenoći, pa sutradan kuvati. Kuvajte prvo na najnižoj temperaturi - tiho kuvanje oko 10 minuta. Onda povisite temperaturu i kuvajte kao sva ostala slatka. Proveravajte šerbet, kad je gotovo sipajte u tegle, zatvorite poklopcima i zavijte u krpe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBOŽAVAĆETE GA! Slatko od kore OVOG voća sigurno niste do sada probali
Probajte i uverićete se u sjajan ukus.
IDE UZ SVAKO PREDJELO Neodoljiva slata od PEČENIH paprika nestaće sa trpeze za tren oka
Ko je rekao da ne voli paprike?
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)