NAJBOLJI RECEPT ZA SLATKO Neobični sastojci za jelo iz tegle od LJUTIH PAPRIKA
Može biti i doručak i večera.
Slatko od ljutih paprika
Sastojci:
1.250 g crvene paprike
250 g feferona
500 g šećera limun
1 vanilin šećer
1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Oprati i povaditi seme i žilice od paprike, isecite na kocke. U šerpu stavite i dodajte ostale sastojke, šećer, cimet, sok od jednog limuna, rendanu koru celog limuna. Ostavite da odstoji najmanje tri sata, a možete ostaviti da prenoći, pa sutradan kuvati. Kuvajte prvo na najnižoj temperaturi - tiho kuvanje oko 10 minuta. Onda povisite temperaturu i kuvajte kao sva ostala slatka. Proveravajte šerbet, kad je gotovo sipajte u tegle, zatvorite poklopcima i zavijte u krpe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBOŽAVAĆETE GA! Slatko od kore OVOG voća sigurno niste do sada probali
Probajte i uverićete se u sjajan ukus.
IDE UZ SVAKO PREDJELO Neodoljiva slata od PEČENIH paprika nestaće sa trpeze za tren oka
Ko je rekao da ne voli paprike?
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)