HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan

Ivana Pavlović

13:00

Zdravi zalogaji 0

Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.

hrono hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 čaše speltinog brašna
  • pola čaše heljdinog brašna
  • pola čaše ječmenog brašna
  • 50 g mlevenog lana
  • 2 čaše kisele vode
  • ravna kašičica soli
  • kesica praška za pecivo
  • 2 kašike ulja
  • 30 g sirovih semenki bundeve
  • 30 g sirovih semenki suncokreta 
  • 20 g susama 
  • 10 g kima 

Priprema

Pomešajte speltino, heljdino i ječmeno brašno pa dodajte mleveni lan, so i prašak za pecivo. Promešajte sve sastojke. Dodajte ulje i kiselu vodu pa varjačom izradite testo. Preručite u pleh obložen pek papirom pa pospite semenkama. Pecite oko 1 sat u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Posle 10 minuta pečenja preko hleba stavite alu foliju i ostavite je do kraja. Pečen hleb uvijte u pamučnu krpu i ostavite tako preko noći, da se ne bi mrvio.

 

Komentari (0)

Loading