HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
Potrebno je
- 2 čaše speltinog brašna
- pola čaše heljdinog brašna
- pola čaše ječmenog brašna
- 50 g mlevenog lana
- 2 čaše kisele vode
- ravna kašičica soli
- kesica praška za pecivo
- 2 kašike ulja
- 30 g sirovih semenki bundeve
- 30 g sirovih semenki suncokreta
- 20 g susama
- 10 g kima
Priprema
Pomešajte speltino, heljdino i ječmeno brašno pa dodajte mleveni lan, so i prašak za pecivo. Promešajte sve sastojke. Dodajte ulje i kiselu vodu pa varjačom izradite testo. Preručite u pleh obložen pek papirom pa pospite semenkama. Pecite oko 1 sat u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Posle 10 minuta pečenja preko hleba stavite alu foliju i ostavite je do kraja. Pečen hleb uvijte u pamučnu krpu i ostavite tako preko noći, da se ne bi mrvio.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)