ŠPANSKA PITA Proveren recept za savršenu večeru ili doručak, a gotova očas posla!
Omiljena pita za koju se uvek traži dodatak
Sastojci:
6 jaja
400 ml kiselog mleka
1 čaša (od kiselog mleka) oštrog brašna
1 čaša kukuruznog brašna
200 ml ulja
1 prašak za pecivo
100 g tvrdog sira
200 g šunkarice
100 g kačkavalja
2 crvene paprike (može iz turšije)
3-4 kisela krastavčića
Priprema:
Šunkaricu, paprike, krastavčiće i kačkavalj iseći na kockice. Sjediniti jaja, ulje, kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati so po ukusu i izmešati da se dobije ujednačena smesa. Dodati iseckane sastojke i izmešati varjačom. Podmazati pleh, sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne dobije smeđu boju.
Možda vas zanima:
ŠPANSKA PITA Gurmanska, mekana i sočna, za savršen početak dana
Uzećete parče više, zato najbolje odmah stvaite duplu meru.
ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta
Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)