ŠPANSKA PITA Gurmanska, mekana i sočna, za savršen početak dana
Uzećete parče više, zato najbolje odmah stvaite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 1 dl ulja
- 1, 5 čaša od 2 dl jogurta ili pavlake
- 2 čaše od 2 dl
- kašičica soli
- kesica praška za pecivo
- 150 g šunke
- 150 g sira
- 150 g kiselih krastavaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno naseckajte šunku, sir i krastavčiće. U jednoj posudi umutite jaja, so, ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Smesi dodajte seckanu mešavinu sa šunkom. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 180, oko 20 minuta.
Možda vas zanima:
ŠPANSKA PITA Proveren recept za savršenu večeru ili doručak, a gotova očas posla!
Omiljena pita za koju se uvek traži dodatak
ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta
Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)