Najhrskavije puslice po bakinom receptu
Ovaj recept se prenosi s generacije na generaciju i savršen je
Sastojci:
4 belanca
250 g kristal šećera
2 kašike soka od limuna
po želji zelena tečna boja
Priprema:
Umutite prvo belanca u čvrst sneg, a zatim dodajte sok od limuna. Šećer dodavajte malo pomalo dok ne dobijete glatak šne. Treba vam najmanje 15 minuta mućenja da biste dobili pravu teksturu smese. Ako želite da se malo igrate, kapljice tečne boje sipajte po ivicama dresir kese, a zatim u kesu sipajte umućenu smesu. Pravite puslice i stavljajte na pek-papir u plehu i pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 20 minuta, a zatim smanjite na 130 stepeni i sušite još oko sat i deset minuta.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)