Najhrskavije puslice po bakinom receptu

Alo.rs/I.V.

16:21

Bakina vanglica 0

Ovaj recept se prenosi s generacije na generaciju i savršen je

Najhrskavije puslice po bakinom receptu
Shutterstock

Sastojci:

4 belanca

250 g kristal šećera

2 kašike soka od limuna

po želji zelena tečna boja

 

Priprema:

Umutite prvo belanca u čvrst sneg, a zatim dodajte sok od limuna. Šećer dodavajte malo pomalo dok ne dobijete glatak šne. Treba vam najmanje 15 minuta mućenja da biste dobili pravu teksturu smese. Ako želite da se malo igrate, kapljice tečne boje sipajte po ivicama dresir kese, a zatim u kesu sipajte umućenu smesu. Pravite puslice i stavljajte na pek-papir u plehu i pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 20 minuta, a zatim smanjite na 130 stepeni i sušite još oko sat i deset minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading