Cela kuća miriše na detinjstvo kod bake uz ovaj recept za KUKURUZNI HLEB
Kada domaći kukuruzni hleb obuzme celu kuću svojim opojnim mirisom, odmah ćete se vratiti u detinjstvo i dane provedene s bakom. DPredlažemo van recept s kojim i sami možete stvarati jednako drage uspomene sa svojim najmilijima.
Domaći kukuruzni hleb
Sastojci:
250 g kukuruznog brašna
250 g pšeničnog brašna
1/2 kvasca (svežeg ili suvog)
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašičica šećera
200 ml mleka
200 ml vode
2 kašičice soli
1 kašika ulja
malo kukuruznog brašna
Priprema:
Pomešajte kvasac, šećer i toplo mleko i ostavite da se aktivira. Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno u činiji i dodajte so i prašak za pecivo. U mešavinu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kašiku ulja i umesite glatko testo koje se ne lepi za činiju i ruke. Ostavite testo u toplom uglu kuće da naraste oko pola sata. Kada se udvostruči, ponovo zamesiti testo i staviti ga u pleh za pečenje hleba. Ostavite testo u kalupu da se diže još 20 minuta, a zatim po želji oštrim nožem ili žiletom isecite linije na površini. Hleb pospite kukuruznim brašnom i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni 20 do 30 minuta. Hleb posle pečenja ostavite da se ohladi i tek onda ga isecite na kriške i poslužite sa omiljenim namazom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
DOMAĆI HLEB OD SAMO 2 SASTOJKA Spolja hrskav, a iznutra mekan kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB MAMI I MIRISOM I UKUSOM Spolja hrskav, a iznutra mekan
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI HLEB SAVRŠENOG UKUSA Biće mekan i sutradan, a greje dušu i telo
Mekan i sočan, pravi raj za nepca.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)