KAŽU DA JE NALIK ŠVARCVALD TORTI Desert čudnog imena i još čudnovatijeg ukusa
U ovom receptu se koriste višnje, ali možete ubaciti bilo koje kiselo voće.
Crna šuma
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
100 g šećera
150 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
100 g putera
100 ml vode
Za fil:
200 ml slatke pavlake
150 ml vode
100 g kisele pavlake
400 g višanja
100 g šećera
50 ml vode
Priprema:
Na tihoj vatri kuvajte čokoladu, puter i vodu. Kad se sjedini, ostavite da se prohladi. Odvojte belanca i žumanca. Od belanaca napravite sneg, a žumanca umutite sa šećerom i dodajte prohlađenu čokoladu, brašno, prašak za pecivo i umućena belanca. Pleh obložite papirom za pečenje i prespite smesu. Pecite 30 minuta na 180 stepeni, a u poslednjih 15 minuta stavite foliju preko pleha. Presecite je vodoravno na dva dela da dobijete tri kore. Višnje, šećer i vodu skuvajte. Umutite šlag sa vodom i dodajte kiselu pavlaku. Filujte koru prvo ukuvanim višnjama, pa šlagom i tako redom dok ne potrošite materijal. Ukrasite je šlagom i ostatkom višanja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBRŽE SPREMLJEN SLATKIŠ KOJI ĆE DECA OBOŽAVATI Čoko jelkice - zanosne i ukusne
Zaigrajte se zajedno sa njima.
OVO JE NAJBOLJI NAČIN DA SPREMITE SKUŠU Odličan recept i za one lenje domaćice
Uvereni smo da ćete je spremiti na najbolji način.
KUGLICE ZA SVE PRILIKE Sve sastojke imate u frižideru, napravite ih još večeras
Elegantne i idealne.
GREJE DUŠU I TELO Hranljiva krem supa od pečuraka
Okrepiće vas u kratkom roku.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)