TAJNE ISKUSNIH DOMAĆICA Uz ove savete kore za tortu će vam uvek uspeti!
Sigurno vam se desilo da vam kora za toru ne naraste, da bude gnjecava, ili ispuca... Uz ove savete, kore za torte i biskvitni kolači će vam uvek biti savršeni.
1. Uvek potpuno odvojite žumance i belanca. Ako vam upadne malo žumanca u belanca obavezno ga izvadite pre mućenja.
2. Belanca mutite u potpuno suvoj činiji.
3. „Čvrst sneg“ od belanaca znači da umućena belanca ne mogu da ispadnu iz činije kada je okrenete naopačke.
4. Umućena žumanca sa šećerom ne ostavljajte da stoje.
5. Smesa za koru ili kolač se uvek stavlja u zagrejanu rernu.
6. Ne otvarajte rernu dok se kora skoro ne ispeče, kako ne bi splasnula.
7. Kada pečenu koru izvadite iz rerne, zabodite čačkalicu u sredinu. Ako je suva znači da je kora ispečena, a ako nije suva vratite koru u rernu da se još malo peče.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)