MANASTIRSKA PITA Savršen kolač za one koji poste na vodi, sa orasima i suvim voćem
Mekan i ukusan biskvit koji će sve oduševiti.
Sastojci:
500 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
100 g šećera
200 g seckanih oraha
200 g urmi
200 g suvog grožđa
5 kašika džema od kajsije
1 pomarandža (sok)
1 kašičica cimeta
500 ml mlake vode
4 kašike džema od kajsije
Priprema:
Suvo grožđe uvaljajte u brašno, protresite kroz prste da otpadne višak brašna. Urmama izvadite koštice, iseckajte ih, uvaljajte ih u brašno, protresite među prstima i odložite sa strane. Iseckajte orahe. Pomešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i soda bikarbonom, šećer, seckane orahe, urme, suvo grožđe i cimet. Dodajte sok od pomarandže i džem od kajsija koji ste pomešali sa 100 ml mlake vode. Malo po malo dodajte ostatak mlake vode uz mešanje varjačom. Pleh obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite kolač iz rerne i premažite ga džemom koji ste pomešali sa 50 ml mlake vode pa ga vratite u rernu na još 10 minuta. Po želji pečen kolač pospite šećerom u prahu ili mlevenim orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom po bakinom receptu, gotove su za 30 minuta!
Prhke slatke kiflice koje se prosto tope u ustima.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
LENJA PITA BEZ MLEKA I JAJA Kolač sa jabukama koji budi uspomene iz detinjstva
Idealan slatkiš za dane posta.
POSNE KOKOS KOCKE Omiljen kolač bez mleka i jaja, a neverovatno mekan i sočan!
Dajemo vam posnu verziju jednog od najpopularnijih kolača.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)