LENJA PITA BEZ MLEKA I JAJA Kolač sa jabukama koji budi uspomene iz detinjstva
Idealan slatkiš za dane posta.
Sastojci:
Kora:
12 šoljica brašna
6 šoljica šećera
6 šoljica vruće vode
3 šoljice ulja
1 prašaka za pecivo
Fil:
6 jabuka
100 g šećera
1 kesica cimeta
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke oljuštiti, izrendati i sa šećerom prodinstati 20 minuta. Dodati cimet. U činiju staviti brašno, šećer, vodu, ulje i prašak za pecivo i sjediniti mikserom. Smesa će biti retka. Sipati pola smese u podmazan pleh i peći 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvaditi pleh, rasporediti fil od jabuka, pa preko sipati ostatak smese da pokrije jabuke. Vratiti u rernu i peći još oko 20 minuta. Kad se ohladi posuti šećerom u prahu i iseći na kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Starinski kolač koji svi vole.
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
POSNA TORTA Najukusnija torta sa čokoladom i orasima, a nema ni mleka ni jaja!
Savršena je za svečane prilike.
STARINSKA POSNA TORTA Neodoljiv spoj kora od oraha i fila od čokolade
Naše bake su pravile tortu od jednostavnih sastojaka koje imaju u kući.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA TIRAMISU Još bolji od onog klasičnog, a topi se u ustima
Sočan kolač osvojiće i one izbirljive.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
BRZE KOKOS KOCKE Desert koji uspeva svima, a miriše na ljubav
Ako volite kokos, ovaj desert ćete obožavati.
Komentari (0)