NAJLEPŠE KOJE ĆETE IKAD PROBATI Kiflice sa kiselom pavlakom, neodoljivo mekane

trpeza.rs

09:34

Bakina vanglica 0

Ukoliko niste do sada morate ih probati, jer ne znate šta propuštate

NAJLEPŠE KOJE ĆETE IKAD PROBATI Kiflice sa kiselom pavlakom, neodoljivo mekane
Shutterstock

Sastojci:

  • 250 ml toplog mleka
  • 10 g suvog kvasca
  • 2 ravne kašike šećera
  • 1 jaje
  • 125 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 550 g brašna tip 400
  • 1 čaša kisele pavlake 20% mm

Za premazivanje:

  • Malo mleka
  • 1 razmućeno jaje
  • Susam za posipanje

Način pripreme:

Toplo mleko, suvi kvasac i 2 ravne kašike šećera pomešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Potom sjedinite jaje, ulje i so. Dodati u ovu smesu mleko sa kvascem i postepeno dodavati brašno. Umesiti testo. Malo staviti na njega ulja kako se ne bi lepilo na posudu. Ostaviti da odmori 10 minuta i ponovo ga premesiti. Kada udvostruči svoju veličinu, premesiti testo. Podeliti na 2 jednaka dela.

Lakše ćemo rastanjiti testo ukoliko sa jedne strane stavimo malo ulja. Krug podeliti na 16 jednakih trouglova i na svaki staviti kašičicu kisele pavlake. Zarolati kiflice i staviti u pleh sa pek papirom. Premazati sa malo mleka I ostaviti da rastu 15 min. Kada porastu premazati ih razmućenim jajetom I posuti susamo. Peći na 200 °C dok ne porumene.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading