MIRIŠE NA DETINJSTVO Nasuvo s makom, specijalitet po bakinom receptu

Trpeza/ V.V.

18:30

Bakina vanglica 0

Napravite domaće rezance s makom i uživajte u neodoljivom ukusu.

MIRIŠE NA DETINJSTVO Nasuvo s makom, specijalitet po bakinom receptu
Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

300 g brašna

3 jajeta

so

Za fil:

150 g mlevenog maka

100 g šećera

1 vanilin šećera

50 ml mleka

50 g putera

Priprema:

Zamesite tvrđe testo od brašna, jaja i prstohvata soli. Ako je potrebno, dodajte kašiku vode. Uvijte ga u providnu foliju i ostavite 30 minuta. Testo razvucite na pobrašnjenoj podlozi, isecite široke rezance i skuvajte ih u posoljenoj vodi. U šerpi pomešajte mak, šećer i vanilin šećer, pa zalijte vrelim mlekom i dodajte puter. Lepo sve promešajte i dodajte skuvanu oceđenu testeninu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading