SAVRŠEN DORUČAK Recept za zeljanicu iz bakine sveske, pola pleha nestane za tren!
Napravite slanu pitu za doručak, a možete je jesti i kao večeru.
Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g zelja ili blitve
200 g starog sira
3 jaja
Priprema:
Zelje oprati, izblanširati i sitno iseckati. Sir izgnejčiti, jaja umutiti i pomešati sa zeljem. Stavljati tri kore jednu na drugu i svaku poprskati uljem, a treću nafilovati filom od sira i zelja i saviti u rolnicu. Ređati rolnice u podmazan pleh, premazati ih odozgo uljem i peći na 200 stepeni 40-50, odnosno dok ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPANAKOPITA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Grčka pita prepuna bogatog fila
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
ZELJANICA OD GOTOVIH KORA Idealan izbor za doručak koji je preukusan, a brzo je gotov
Umesto zelja možete staviti spanać ili blitvu i napraviti pitu na isti način. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
SAVRŠENE PITICE IZ TIGANJA Napravite ukusan doručak ili večeru po receptu Jelene Vranić iz Mladenovca
Fantastične su vruće uz jogurt ili sezonsku salatu.
UKUSNA VEČERA Pita sa sirom i spanaćem od lisnatog testa, obrok koji se ne odbija!
Jednostavna pita koja će brzo biti na stolu
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)