DOMAĆE POGAČICE SA SUSAMOM Savršeno lisnato pecivo, bolje nego iz pekare!

Trpeza/ V.V.

17:30

Bakina vanglica 0

Napravite ukusan doručak ili večeru.

DOMAĆE POGAČICE SA SUSAMOM Savršeno lisnato pecivo, bolje nego iz pekare!
Shutterstock

Sastojci:

800 g mekog brašna

200 ml toplog mleka

200 ml tople vode

200 ml ulja

200 g margarina

20 g svežeg kvasca

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

Još:

1 žumance

1 kašičica ulja

1 kašičica vode

susam

Priprema:

Pomešati mlako mleko i mlaku vodu, dodati izmrvljeni kvasac, šećer i ostaviti 5 minuta da odstoji. Dodati so, ulje, brašno i zamesiti meko testo. Razvući oklagijom što tanje u pravougaonik i naseckati trećinu margarina sobne temperature. Saviti kao pismo u pravougaonik i ostaviti da stoji 10 minuta. Ponoviti postupak još dva puta. Posle trećeg premazivanja testo rastanjiti na debljinu od 1 cm, iseći na kvadrate željene veličine i prebaciti u podmazan pleh. Žumance umutiti sa vodom i uljem i premazati pogačice, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok pogačice ne dobiju smeđu boju. Ne otvarati rernu za vreme pečenja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading