BEZ KVASCA I ČEKANJA DA NARASTU Brzinske pogačice koje se prave sa konjakom!

Trpeza/ V.V.

08:00

Bakina vanglica 0

Odlične su za brzi doručak ili večeru, a deca ih mogu poneti sutradan za užinu.

BEZ KVASCA I ČEKANJA DA NARASTU Brzinske pogačice koje se prave sa konjakom!
Shutterstock

Brze pogačice

Sastojci:

300 g brašna

150 g putera

1 prašak za pecivo

3 žumanceta

50 ml konjaka

1 jaje

1 kašičica soli

100 g kisele pavlake

mleko po potrebi

Za premazivanje:

1 žumance

Kim ili susam

Priprema:

Pomešajte brašno, puter isečen na listiće, prašak za pecivo, jaje, žumanceta, konjak i pavlaku. Uz pomoć mleka zamesite glatko testo, a mleko dodajte malo po malo prema potrebi. Testo oklagijom razvijte na 2 cm debljine. Čašom vadite pogačice, premažite žumancetom, pospite kimom ili susam i pecite u  zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

pogačice

CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah

15:15

13 maj, 2024

Sezonski recepti

Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.

Komentari (0)

Loading