DORUČAK, ALI I PREDJELO Pita sa sirom odlično ide uz meze na slavskoj trpezi
Uz sir, suhomesnate proizvode i salate kao predjelo na slavi poslužite ovu pitu.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g feta sira
2 čaše (360 ml) kiselog mleka
3 jaja
50 g margarina
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika ulja
Za preliv:
200 ml mleka
2 jaja
Priprema:
Stavite u činiju izmrvljen sir, jaja, sodu bikarbonu, kiselo mleko i sjedinite mikserom. Istopite puter. Stavite tri kore jednu na drugu i svaku namažite margarinom. Preko treće namažite fil od sira i urolajte po dužini. Ponovite sa preostalim korama. Tako uradite sa svim korama i filom. Ako je četvrtasti pleh, rolnice pite ređajte jednu pored druge. U okrugli pleh ih ređajte u obliku puža, a počnite od sredine.
Preliv: Pomešajte mleko umućeno sa dva jaja i sipajte preko pite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-50 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GURMANSKA PITA POMERA GREJE DUŠU I TELO A nećete biti gladni do večere
Mekana i sočna, savršeno ide uz jogurt.
TURSKA PITA SA SIROM Ima krckavu koricu, a unutra je lisnata i sočna kao burek!
Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti.
ODMAH NAPRAVITE DUPLU MERU! Rolnice sa sirom od gotovih kora, krckave i preukusne!
Idealno rešenje za brzi obrok.
VLAŠKA PITA SA SIROM Savršeno lisnata sa krckavom koricom, kad je probate stalno ćete je praviti!
Za ovakvu pitu se vredi potruditi i razvući kore od testa.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)