NAJBRŽE MOGUĆE! Kiflice sa sirom od gotovih kora na stolu su za 30 minuta!
Kiflice se lako prave, a mogu biti odličan doručak ili večera.
Sastojci:
500 g kore za pitu
4 jajeta
80 ml ulja
180 ml jogurta
100 ml kisele vode
1 kesica praška za pecivo
Za nadev:
200 g sitnog sira
Za posipanje:
Po želji susam
Priprema:
Umutiti jaja, jogurt, kiselu vodu i so. Uzeti jednu koru, preliv namazati četkicom po celoj kori, preko staviti drugu koru i ponovo namazati. Tako poređati 4 kore i poslednju premazati prelivom. Kore preseći na pola, pa svaku polovinu na još pola, a dobijene četvrtine preseći dijagonalno. Na trougao staviti malo sitnog sira i urolati u kiflicu. Poređati ih u podmazan pleh, premazati preostalim prelivom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
DOMAĆE KIFLICE SA SIROM BOLJE NEGO ONE IZ PEKARE Vazdušaste i mekane kao pamuk
Savršene vruće, a biće super i kada se ohlade.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)