LEPINJE OD 1 SASTOJKA Verovali ili ne, moguće je, treba vam samo brašno, a savršeno su mekane!
Pecivo koje ide i uz slatke i uz slane namaze i može se jesti umesto hleba.
Sastojci:
300 g mekog brašna
200 ml ključale vode
prstohvat soli
Priprema:
U činiju sipajte vodu, so, brašno i mešajte da se sjedine. Umesite testo i podelite na 8 loptica. Pokrijte krpom i ostavite 5 minuta. Zatim razvucite oklagijom u krug debljine 3 mm. U tiganj sipajte ulje dubine oko jedan centimetar i kad se zagreje pržite jednu po jednu lepinjicu jer su velike. Dok s eprži prelivajte je vrelim uljem iz tiganja pomoću kašike. Kada nadođe i dobije smeđu boje s donje strane, okrenite je na drugu stranu. Prženje traje oko 15 sekundi s jedne strane. Mogu se jesti sa sirom, džemom ili već po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA Savršeno su mekane i odlično rešenje kada nemate hleb u kući
Najlepše su tople, uz sir, a mogu se jesti i hladne umesto hleba.
DOMAĆE POGAČICE SA SIROM Ne mese se, pa je večera brzo na stolu!
Uz čašu jogurta imaćete odličan obrok ili užinu.
POGAČICE SA ČVARCIMA Ovo lisnato pecivo je mnogima omiljeni doručak
Počastite ukućane pravim delikatesom.
NAJBOLJE PIROŠKE SA SIROM Ukusne su, mekane i vazdušaste, niko ne može da im odoli!
Odličan doručak ili večera uz šolju jogurta.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
Komentari (0)