BOGATA I RASKOŠNA PITA Najukusnija gibanica sa sirom i tikvicama, savršeno zadovoljstvo

Slobodanka Ćorić

08:35

Bakina vanglica 0

skoristite sezonu tikvica i u nadev dodajte ovo povrće koje svi vole.

pita sa tikvicama
Shutterstock

Sastojci: 
500 g kora za pitu 
1 kg tikvica
500 g feta sira
1 kisela pavlaka (180 g)
3 jajeta 
Za premazivanje: 
1 jaje
50 ml ulja
50 ml mleka
1/2 kesice praška za pecivo

Priprema: 

Tikvice oljuštite i izrendajte, pa stavite u posudu i posolite. Ostavite nekih 15 minuta da puste vodu, pa dobro procedite. Umutite jaja, pa dodajte mrvljenu fetu i kiselu pavlaku. Posolite i sve dobro sjedinite. Premažite koru smesom i urolajte, pa napravite puža. Stavite na sredinu tepsije. Sledeću koru premažite filom i urolajte, pa obmotajte oko puža na sredini. Tako uradite dok ne utrošite sve sastojke. Ako vam je lakše svaku koru možete da zgužvate i umočite u fil, pa da ređate u tepsiju. Ako se odlučite za drugu verziju onda obavezno dno tepsije obložite korom. Umutite jaje, pa dodajte ulje, mleko i prašak za pecivo. Dobro sjedinite i prelijte preko gibanice. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40 minuta. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading