MLEČNI UŠTIPCI NA STARINSKI NAČIN Mekani kao pamuk, najukusniji su sa kajmakom
Jelo koje vas vraća u detinjstvo...
Sastojci:
200 ml mleka
100 ml vode
20 gr svežeg kvasca (5 gr suvog)
1 kašika šećera
1 kašika soli
3 jaja
600 gr brašna
Priprema
Kvasac razmutiti u 2 kašike mleka. Dodati kašiku šećera, malo brašna i ostaviti da nadođe. Brašno prosejati, dodati umućeno jaje, mleko, so, kvasac i kašiku ulja. Ulupati testo nešto gušće nego za palačinke i ostaviti na toplo mesto da nadođe. Ugrejati u šerpi ulje i kašikom vaditi testo, stavljati u vrelu masnoću. Pržiti s jedne, zatim sa druge strane. Uštipke služiti tople sa kiselim mlekom, sirom, jogurtom ili kajmakom. Uštipci ne bi trebali dugo da stoje jer postaju žilavi.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)