BRZE KIFLICE Slane, ukusne, a stižete da ih napravite pre doručka

Anđela Jovanović

09:00

Bakina vanglica 0

Kiflice za koje nije potrebno puno vremena, a slasne su baš kao iz pekare

kiflice
Shutterstock

Sastojci:

(za 5 osoba)

  • 400 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera šećera
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 50 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 1 jaje
  • 250 g svežeg sira

Potrebno je takođe:

  • 1 žumance
  • semenke lana
  • malo soli

Priprema:

U veću psodu staviti suve sastojke. Dakle, brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U manjoj činiji pomešati jaje, mleko, ulje, maslac i sveži sir. Obe smjese sjediniti u većoj činiji. Rukama mesiti na radnoj površini i podeliti na 3 jednaka dela. Svaki do razvitii u krugove i svaki krug rezati na 8 trougla. Zarolati u kiflice i slagati ih u veliki pleh koji je obložen papirom za pečenje. Kiflice premazati razmučenim žumancetom i posipati sa soli i semenkama lana. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Od ove količine testa ispadne oko 24 kiflice.

Savet

Kiflice se mogu posipati bilo kojim semenkama (susam, mak, kim...).

Testo ne mora stajati na toplom neko vreme jer u njega ide prašak za pecivo i spremno je odmah za pripremu.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading