ČUPAVCI "NA ČAŠE" Prave se vrlo jednostavno, a tope se u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru
Priprema je laka jer se sastojci mere "na čaše", uspeće svima, pa i potpunim početnicima.
Potrebno je
- čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 1,5 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 3 jaja
- kesica praška za pecivo
- kesica vanilin-šećera
Za preliv:
- čaša mleka
- 150 g margarina
- 150 g čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
Mikserom mutite jaja, brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, vanilin-šećer i jogurt dok se sastojci ne sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, dok se patišpanj ne odvoji od ivica pleha. U zasebnu šerpicu stavite margarin, mleko, čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku. Kuvajte na tihoj vatri, sve dok se sastojci ne sjedine, ali nemojte da proključa. Secite gotov patišpanj na kocke jednake veličine, pa ih umačite, jednu po jednu, u čokoladni preliv. Na kraju ih uvaljajte u kokosovo brašno. Ostavite da se čupavci prohlade, a preliv upije.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
Komentari (0)